1897753

Gerry - Superselgeren

Få er mer opptatte av salg og kundeopplevelser enn vår superselger Gerry Fjæren i Bergen.

Selv hadde han aldri trodd at han kom til å bli lidenskapelig opptatt av salg og gode kundeopplevelser da han begynte i Clas Ohlson i 2003.

I dag er fornøyde kunder noe av det morsomste han vet, i tillegg setter han stor pris på å hjelpe kollegaer slik at de også kan blomstre og ha det gøy på jobb!

For Gerry handler det om å skape gode handleopplevelser.

-Vi selger opplevelser i butikken. Vi skal by på oss selv og føle at vi møter kunden. Det er viktig å inspirere og gi et godt førsteinntrykk. Jeg er en åpen og jovial type og ingen selgertype. Jeg er meg selv også i møte med kunden, det er viktig. Man må også være åpne for at alle kunder er forskjellige og ha et åpent sinn. Om vi ikke har produktet kunden er på jakt etter, er det god service å tilby nytt produkt eller henvise til en annen butikk. Da blir vi gode rådgivere og det kan i mange tilfeller være like viktig som et salg. Vi kaller det å så et frø hos kunden. Man må sørge for at Clas Ohlson blir stedet folk kommer for å få hjelp. Om vi løser problemet, kommer de ofte igjen.

Du er lidenskapelig opptatt av salg?

-Ja, salg i seg selv er spennende og utfordrende. Salg kom ikke naturlig for meg da jeg begynte i Clas Ohlson og jeg har hoppet noen hinder, men det har blitt en lidenskap over tid.

En god behovsanalyse er viktig! Kunden kan komme inn og spørre etter en drill og det er fort gjort å bare sende de til hyllen og glemme å spørre hva produktet skal brukes til. Man skal ikke selge en billig drill til en husbygger, eller en dyr drill til noen som bare skal skru en skrue i veggen. Da sitter kunden igjen med et dårlig inntrykk. Derfor er behovsanalyse viktig. Det handler om at kunden skal få en god opplevelse og man kan selge mye på gode opplevelser. Derfor spør jeg alltid hva det skal brukes til. Gjennom behovsanalysen avdekker vi også viktig mersalg. Det er jo veldig kjedelig for kunden å komme hjem med en leke uten batterier?

Gerry har det spesielt godt på jobb når han får være med å utvikle selgertalenter.

-Jeg liker å utvikle og motivere andre. Jeg hjelper ofte kollegaene mine å bryte barrierer. I en salgssituasjon kan det være lett å tenke nei dette tør jeg ikke, fordi man føler seg utrygg. Det gjelder å prøve og feile. Motivasjonen ligger i mestringsfølelsen og rushet man får når man får det til og når man står der med en fornøyd kunde. Et mål skal ikke måles i nederlag, men i det man får til. Jeg elsker å se folk blomstre i jobben sin. Man begynner i det små og så får man lyst til å måle seg selv og bli bedre selgere. Man skaper noe for seg selv og får bedre selvtillit og man får det bedre på jobb når man vokser i jobben og blir bedre i det man gjør. Det tror jeg er viktig for alle mennesker. Jeg tror at alle kan om de prøver, og i Clas Ohlson er det rom for å prøve og feile. Det er slik man kan utvikle seg. God kundeservice gir fornøyde kunder, det ser man også på prestasjonslønna, smiler Gerry. 

I tillegg til kundekontakt er det spesielt en ting som gir fornøyde kunder.

-I Clas Ohlson tar vi eierskap for butikken vår. Vi skal vite at vi har orden og ryddighet i forhold til hvordan vi fremstiller oss selv til kunden. Ryddighet er først og fremst hvordan butikken ser ut for kunden. Reolene skal være ryddige, innbydende og butikken skal være tidsaktuell. Dette er viktige deler av den gode handleopplevelsen. Alle vi som jobber her har ansvar for å ha det ryddig på lageret. God logistikk er så viktig for at resten skal gå på skinner. Vi ror alle sammen den samme båten. Vi er en sammensveiset gjeng på en spennende reise.